Quantum® X led-lamp Bekijk groter

Quantum® X led-lamp

000910

Nieuw product

Quantum® X led-lamp vervangingslamp voor de Chameleon® Qualis.

Meer details

€ 84.70 incl. btw

Meer informatie

De Quantum® X led-lamp vervangingslamp voor de Chameleon® Qualis.

De nieuwste ontwikkeling in UV led-technologie voor de beteugeling van vliegende insecten.

• Het lage stroomverbruik in combinatie met de hoge vangstresultaten
• Eenvoudig te onderhouden: de led-lampen dienen slechts 1x per 3 jaar vervangen te worden
• Nieuwe, unieke PestWest led-lijmplank met speciaal kleefoppervlak
• Volledig metalen constructie - geen plastic

De vernieuwde Quantum X led-lampen in de Chameleon Qualis maken gebruik van filament led-technologie. Deze technologie bevat een veel groter aantal UV-A leds met een lager vermogen om een meer gelijkmatige spreiding van de lichtverdeling over de lengte van de lamp te creëren. De algehele UV-A output behouden blijft.

Door deze filamenttechnologie straalt het licht in alle richtingen uit.
Het voordeel hiervan is dat niet enkel licht uit het toestel de ruimte in schijnt, maar tevens terug naar de lijmplank. Ook wordt hierdoor de binnenkant van het toestel verlicht.

Het is bewezen dat deze lichtverdeling zorgt voor een betere aantrekkingskracht van vliegende insecten dan traditionele leds die alleen licht uitstralen in een smalle straal (meestal 120°). Omdat de puntbron van een traditionele led zo geconcentreerd is, kan deze oogverblindend lijken, terwijl filament-leds een veel zachtere gloed produceren, waarvan onafhankelijke tests hebben aangetoond dat ze aantrekkelijker zijn voor vliegende insecten.

Een ander kenmerk van de Quantum X led-technologie is dat de leds worden gekoeld door heliumgas, dat de warmte van de led efficiënt naar de buitenste glazen behuizing overbrengt, waar deze gelijkmatig over de gehele lengte en omtrek wordt afgevoerd.

Traditionele, krachtige UV-A leds vereisen het gebruik van grote aluminium koellichamen, wat het ontwerp duurder en complexer maakt. De verbeterde eigenschappen van de Quantum X led-lamp zorgt ervoor dat ze op een lager stroomniveau kan werken dan traditionele leds. Zonder toe te geven aan de resultaten. Dit betekent dat de Qualis zelfs minder stroom verbruikt dan andere led-toestellen op de markt.

Accessoires