Dieren-Honden vangstok Bekijk groter

Honden - dieren vangstok

Nieuw product

De vangstok is een essentieel hulpmiddel geworden voor iedereen die betrokken is bij dieren en die de welzijnsnormen in acht neemt.

Meer details

€ 134.98 incl. btw

  • 61 cm
  • 91 cm
  • 122 cm
  • 152 cm

Meer informatie

De vangstok is een essentieel hulpmiddel geworden voor iedereen die betrokken is bij dieren en die de welzijnsnormen in acht neemt.
Het is gebleken dat met behulp van een vangstok (wilde) dieren op een positieve en effectieve manier gevangen kunnen worden. De vangstok kan gebruikt worden voor het redden van dieren, het vangen van dieren, het veilig en humaan om gaan met dieren, (agressieve) dieren kunnen met de vangstok op een veilige afstand worden gehouden.

De vangstok is ontwikkeld door een nauwe samenwerking met personen en organisaties in het veld en de resultaten van de samenwerking worden weerspiegeld in een robuust eenvoudig te bedienen vangstok.

Met het vangen van dieren is snelheid van groot belang. Wanneer de lus om de nek van het dier is aangebracht, kan de bediener van de vangstok aan de kabel trekken die vast zit op de grijper. De vangstok zal dan direct vergrendeld worden in de gewenste positie. Het dier zal dan stevig worden vastgehouden, de bediener van de vangstok zal hier geen inspanning meer hoeven te leveren.

De vangstok is voorzien van een handgreep. Mocht een grotere loop/lus vereist worden dan kan aan de metalen knop aan het uiteinde van de vangstok getrokken worden zodat er meer kabel vrij komt.
De onderdelen van de vangstok die in contact kunnen komen met het dier zijn bedekt met plastic. Zodra het dier veilig in zijn beschermde omgeving is geplaatst, kan het snelle ontgrendelmechanisme worden bediend door te trekken aan de ring en dan wordt de loop/lus direct los gelaten van het dier. De vangstok is in vier lengtes beschikbaar: 61 cm, 91 cm, 122 cm en 152 cm.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...