Wespen nest verwijderen

000068

Nieuw product

De wespen die het u in de zomer behoorlijk lastig kunnen maken, vooral in de tweede helft van de zomer, behoren vrijwel altijd tot de soorten : "de duitse wesp" en "de gewone wesp".

Meer details

€ 75.00 incl. btw

Meer informatie

De prijs van de bestrijding bedraagt:

€ 75,00 in Twente: Agelo, Albergen, Almelo, Borne, Bornerbroek, Bruinehaar, Delden, Den Ham, De Pollen, Denekamp, Enter, Fleringen, Geesteren, Harbrinkhoek, Hellendoorn, Hengelo, Langeveen, Mander, Manderveen, Maria Parochie, Nijverdal, Nutter, Ootmarsum, Reutum, Rijssen, Rossum, Saasveld, Tilligte, Tubbergen, Vasse, Vriezenveen, Vroomshoop, Weerselo, Westerhaar, Wierden en Zenderen.

Voor nesten waarbij een ladder (maximale hoogte tot 3 meter) noodzakelijk is, berekenen wij € 125,00.

Nesten hoger dan 5 meter worden verwijderd met een hoogwerker, de kosten hiervoor zijn separaat op te vragen.

BEL VOOR EEN AFSPRAAK 0546 - 491915 VOOR BESTRIJDING BINNEN 24 UUR.
 

De wespen die het u in de zomer behoorlijk lastig kunnen maken, vooral in de tweede helft van de zomer, behoren vrijwel altijd tot de soorten : "de duitse wesp" en "de gewone wesp".
Deze wespensoorten behoren tot de sociaal levende insekten, d.w.z. dat zij in meer of minder grote groepen bij elkaar leven in nesten. Één wespennest kan 5000 of meer individuen bevatten. Wanneer wespen in het nauw worden gebracht of wanneer het nest wordt verstoord kunnen zij (meermalen) tot steken overgaan.

Sommige mensen zijn voor wespengif zo gevoelig dat ze zich in verbinding moeten stellen met een arts. Een wespenvolk is seizoen gebonden d.w.z. dat de in het vorige najaar bevruchte jonge koningin in het vroege voorjaar een nest aanlegt, meestal op een beschutte plaats in schuren, muurholten, spouwmuren onder het dakbeschot, e.d. of in de grond.

De wespen maken het meestal bolvormige omhulsel van een grijze of bruingele papierachtige stof bereid uit fijngekauwde houtvezels e.d. Ongeveer een maand na de aanleg van het nest komen de eerste werksters (van vrouwelijk geslacht doch onvruchtbaar) uit de poppen. Deze nemen het werk van de verdere uitbouw van het nest en de verzorging van het broed van de koningin over. De koningin verlaat het nest niet meer en heeft nog slechts één taak n.l. eieren leggen.

In augustus of september worden er mannelijke wespen geboren en kort daarna nieuwe, doch nu vruchtbare wijfjes. Deze verlaten het nest om te paren (bruidsvlucht). De mannelijke wespen sterven vrijwel direct na de paring terwijl in de loop van het najaar alle inwoners (oude koningin en werksters) van het nest afsterven.

Het oude nest wordt niet meer bewoond. De jonge bevruchte wijfjes (nieuwe koninginnen) zoeken een beschutte plaats op voor de overwintering om in het voorjaar een nieuwe kolonie te stichten. Het voedsel van wespen bestaat uit koolhydraten (suikers) en eiwitten (andere insekten zoals vliegen en muggen).